Static Slide

Siófoki könyvelés

Barnucz és Társa Kft.

HIRDETMÉNY – Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ regisztráció

HIRDETMÉNY

Tisztelt Vendéglátó üzlet Üzemeltető!

Felhívjuk Tisztelt figyelmüket, hogy a Magyar Közlöny 55. számában megjelent az egyes kormányrendeleteknek a turzizmus-vendéglátás ágazatot érintő stratégiai célú módosításáról szóló 501/2021. (VIII.18.) Korm. rendelet, mely módosítja a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatiról szóló törvény végrehajtásáról szóló 235/2019. évi (X.15.) Kormányrendeletet valamint a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. évi (IX.29.) Korm.rendeletet.

A módosítások értelmében a fenti vendéglátó üzletek üzemeltetőinek kötelező a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) regisztrálni (elektronikus felületen).

A turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló törvény végrehajtásáról szóló 235/2019. (X.15.) Korm. rendelet kimondja, hogy a :

12/A. § *  (1) A vendéglátó üzlet üzemeltetője a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba történő regisztrációt 2021. november 1. napjával köteles megkezdeni, az adatok szolgáltatására és továbbítására 2022. július 1. napjától köteles.

(2) A 9/C. § (1) bekezdésében foglalt regisztrációs kötelezettséget a vendéglátó üzlet üzemeltetője vonatkozásában a vendéglátó üzlet üzemeltetői tevékenységet 2021. november 1. napján már ellátókra, illetve azt követően megkezdő szolgáltatókra kell alkalmazni.

12/B. § *  (1) A turisztikai attrakció üzemeltetője a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba történő regisztrációt 2021. november 1. napjával köteles megkezdeni, az adatok szolgáltatására és továbbítására 2022. július 1. napjától köteles.

A Jegyző a vendéglátó üzlet üzemeltetőjének adatszolgáltatását az NTAK-ba évente legalább egy alkalommal ellenőrzi.

Kérnénk Önöket, hogy a regisztrációs és az adatszolgáltatási kötelezettségüknek legkésőbb 2021. november 1. napjával tegyenek eleget. A NTAK üzemeltetője sikeres regisztráció esetén az adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó üzlethez kapcsolódó regisztrációs számot ad.

A regisztrációt és az adatszolgáltatást alátámasztó dokumentumot legyenek szívesek Hivatalunkhoz eljuttatni:

 

A dokumentáció benyújtásának elmulasztása esetén a Jegyző, mint kereskedelmi hatóság a vendéglátó üzletet azonnali hatállyal bezáratja az NTAK regisztráció kötelezettség teljesítéséig.

Legutóbbi hírek

siofokikonyveleo.hu ppl

Profi, szakmai csapatunk készen áll bármilyen kihívásra.

 

siofokikonyveleo.hu goal

Irányt mutatunk és segítünk céljai elérésében.

 

siofokikonyveleo.hu gears

Megbízható és pontos szolgáltatások.

 

siofokikonyveleo.hu pc

Statisztikáink segítségével könnyebb az ügyintézés.

 

 

 

 

Minden céget úgy kezelünk, mintha a sajátunk lenne.

 

 

 

User

user

Kapcsolat

Barnuczné Magyar Zita

Cím: 8132 Lepsény Fő utca 22/8 hrsz
E-mail: barnucz.zita@siofokikonyvelo.hu
Telefon: 30/35-77-497

Our website is protected by DMC Firewall!
X

Right Click

No right click

Mint minden weboldal, a siofokikonyvelo.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz.